Belokranjsko zgornje korito reke Kolpe
Back to Top

 

Belokranjsko zgornje korito reke Kolpe


(od Vukovcev mimo Vinice do Žuničev, 167 m – 150 m)

Vse od vasi Vukovci proti severovzhodu in nato mimi Učakovcev se korito Kolpe širi in plitvi do Vinice, kjer je razširitev največja. Vinica je prastari naravni in strateški prehod čez reko iz belokranjske smeri proti Gorskemu Kotarju. V naselju z utrjenim gradom iz 11. stoletja in Marijino romarsko cerkvijo na Žežlju (334 m) je že od 13. stoletja stara župnija sv. Križa.

Vse območje je bilo močno naseljeno z uskoki, begunci pred turškimi napadi v času od 16. do 18. stoletja.

Kmalu nato se reka zoži v ozko korito pod vasema zilje in Vidine do župnije Preloka, kjer se dolina malo razširi do vasi Žuniči. Čez nekaj kilometrov se korito spet zoži in ostro obrne proti severozahodu.

Podklanec pri Vinici 

Rezerviraj si sprostitev v kanu kampu Radenci ob Kolpi


"Po končanem čolnarjenju s Kolpa-Adventures.com, tudi če ste oddaljeni od nas več km, dobite prevoz hitro in ne rabite čakati v nedgogled, saj poleti skrbi za vas praktično cela naša družina in tudi zunanji pomočniki...Po končnem čolnarjenju se lahko stuširate, avto pustite na varnem parkirišču, na voljo vam je piknik prostor z mizami in klopmi, žar, igrišče za odbojko na mivki, nogometno igrišče, garderobe za preobleč. "

Podatki, ki jih boste vpisali , so namenjeni izključno za našo interno uporabo. Brez vaše privolitve jih ne bomo posredovali nikomur.


Ime in priimek: *

Email: *

Telefon*

Št. oseb: *

Načrtovani datum prihoda:

Kaj vas zanima:

Čolnarjenje po Kolpi
Robinzonsko čolnarjenje
Rafting po Kolpi
SUP
Drugo

Komentar:

Prosimo, za uspešno pošiljanje, obkljukajte tudi okenček spodaj, kjer piše 'Nisem robot.'