Osrednji kanjon doline Kolpe - pravi rečni kanjon
Back to Top
Osrednji kanjon doline Kolpe - pravi rečni kanjon

 

Osrednji kanjon Kolpe - pravi rečni kanjon


(od Gorenje Žage do spodnje Bilpe in naprej do Dola, 207 m – 187 m)

Tu je pravi rečni kanjon, vrezan v jurske in kredne apnence, z ne več kot 100 m širokim rečnim koritom in strmimi, ponekod prepadnimi 300 m – 350 m visokimi pobočji.

Le nekaj osamljenih hiš, mlinov in kovačij ter zaselkov kaže na stalno komunikacijo med reko in više ležečimi kraji, naseljenimi nekdaj večinoma s kočevarskimi Nemci.

Doline Kolpe pri Bilpi v osrednjem kanjonu


Vhod v kanjon se začne z Dolenjo in Gorenjo Žago in bruhalniško jamo Kotnico (vode s kočevske reke), sledijo Lobič, Žlebe, Grgelj in Spodnja Bilpa s slikovitim kraškim obrhom in spodmolnimi jamami pod navpično steno. 

Ob mali razširitvi je vas Laze pri Predgradu s simpatično podružnično cerkvijo sv. Vida, za Lazami pride zožitev in končno pod Starim trgom ob Kolpi spet malo večja razširitev pri vasi Dol, starožitnem cerkvenem in upravnem središču ob državni meji.

Rezerviraj si sprostitev v kanu kampu Radenci ob Kolpi


"Po končanem čolnarjenju s Kolpa-Adventures.com, tudi če ste oddaljeni od nas več km, dobite prevoz hitro in ne rabite čakati v nedgogled, saj poleti skrbi za vas praktično cela naša družina in tudi zunanji pomočniki...Po končnem čolnarjenju se lahko stuširate, avto pustite na varnem parkirišču, na voljo vam je piknik prostor z mizami in klopmi, žar, igrišče za odbojko na mivki, nogometno igrišče, garderobe za preobleč. "

Podatki, ki jih boste vpisali , so namenjeni izključno za našo interno uporabo. Brez vaše privolitve jih ne bomo posredovali nikomur.


Ime in priimek: *

Email: *

Telefon*

Št. oseb: *

Načrtovani datum prihoda:

Kaj vas zanima:

Čolnarjenje po Kolpi
Robinzonsko čolnarjenje
Rafting po Kolpi
SUP
Drugo

Komentar:

Vnesite zaporedje znakov kot jih vidite v zgornjem polju